Президент України Віктор ЮЩЕНКО наголошує, що Партія регіонів та БЮТ продовжують реалізовувати сценарій розподілу держави між собою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЮЩЕНКО сказав в інтерв’ю журналістам у Нью-Йорку.

«Те, що відбувається у Верховній Раді (бездіяльність народних депутатів внаслідок блокування роботи парламенту фракцією Партії регіонів - УНІАН), - це явище спроектоване, задумане і відбувається за певним сценарієм», - сказав Президент.

Відео дня

Він зауважив, що сьогодні відповідальність за ситуацію в парламенті, перш за все, несуть БЮТ і політичні сили, які створили з БЮТ так звану «більшість», а також опозиція – Партія регіонів.

«Я переконаний, що ті політичні сили, які грають провідну роль в організації життя парламенту, це ті сили, які не здатні організувати ритмічну ефективну роботу парламенту, бо домінує не національний початок, домінує не відчуття того, як в умовах кризи нести спільну відповідальність, а домінує одне – якби сьогодні вони знайшли формулу і гарантії, в тому числі через зміни і доповнення до Конституції – як країну поділити на двох, сьогодні ми були б свідками великого братерського союзу, який би забрав демократію і свободу», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Водночас, на його думку, всі мають відчувати відповідальність за те, що парламентські політичні сили сьогодні не керуються у своїх діях національними інтересами. Глава держави закликав українців проаналізувати цю ситуацію, щоб не робити помилок в майбутньому.

Він висловив переконання, що Україну врятують «не сильні, не красиві», а патріоти.

В.ЮЩЕНКО сподівається, що ситуація у парламенті спонукатиме людей зайняти активнішу позицію у питанні проведення конституційної реформи, адже положення нового Основного Закону не дозволили б вести гру, в центрі якої – “працевлаштування двох людей”.