Парламентська фракція БЮТ ініціювала збір підписів народних депутатів за звільнення Олександра ЛАВРИНОВИЧА з посади першого заступника голови Верховної Ради України і вже отримала згоду на це від 150 депутатів.

Про це йдеться в заяві БЮТ, переданій УНІАН.

Як зазначається в документі, приводом для цього став той факт, що на сьогоднішньому засіданні парламенту, "ретельно виконуючи вказівки виборчого штабу Партії регіонів і Секретаріату Президента, перший заступник голови Верховної Ради України Олександр ЛАВРИНОВИЧ нахабно, демонстративно і цинічно порушив регламент засідання Верховної Ради України, переступив через елементарні норми етики й моралі".

Відео дня

Фракція БЮТ заявляє, що при голосуванні за законопроект Президента Віктора ЮЩЕНКА про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (щодо забезпечення виплати пенсій та соціальних допомог у підвищеному розмірі), "ЛАВРИНОВИЧ всупереч нормам регламенту та ігноруючи вимоги народних депутатів, поставив на голосування прийняття документу в цілому. При цьому пропустивши друге читання. Умисно не дав слова представнику виконавчої влади. Тим самим, позбавив можливості українське суспільство отримати об’єктивну інформацію про тяжкі і небезпечні наслідки введення в дію закону про соціальні стандарти та відповідні зміни до державного бюджету України".

На переконання авторів заяви, така поведінка першого віце-спікера сьогодні "чітко продемонструвала: ЛАВРИНОВИЧ призначений головним виконавцем розробленого сценарію Партії регіонів з перетворення українського парламенту на головний центр фальсифікацій".

Яскравим підтвердженням цього “бютівці” вважають також той факт, що О.ЛАВРИНОВИЧ під час засідання ВР зачитав “повністю сфальсифікований документ про відкликання з посади голови фракції НУ-НС Миколи МАРТИНЕНКА. Без підпису будь-якої особи”. “Хоча, як екс-міністру юстиції, О.ЛАВРИНОВИЧУ вартувало б знати, що документ без підпису – це всього лише папір з текстом, а не документ”, - зазначається у заяві.

"Після сьогоднішнього засідання парламенту не залишилось жодних сумнівів: Партія регіонів спільно з Секретаріатом Президента провела апробацію масштабних фальсифікацій та обману, які вони постійно практикують і планують застосовувати їх під час виборчої кампанії", - сказано у документі.