Уряд закликає Президента України Віктора ЮЩЕНКА без зволікання підписати закон про виділення 608 млн. грн. на подолання епідемії грипу, який був ухвалений Верховною Радою 15 грудня.

Як передає кореспондент УНІАН, з таким проханням від імені уряду до Президента звернувся перший віце-прем’єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів.

«Я звертаюсь до пана Президента з проханням не зволікати, не гратися в політичні ігри і негайно підписати цей закон», - сказав О.ТУРЧИНОВ.

Відео дня

Перший віце-прем’єр нагадав, що закон передбачає виділення 608 млн. грн. системі охорони здоров’я. За його словами, 50% цієї суми буде спрямовано в регіони для міських і районних лікарень.

«Приблизно 108 млн. планується спрямувати на виплату доплат до заробітних плат медичним працівникам, ще 380 млн. – на закупівлю обладнання і 120 млн. – на закупівлю медикаментів та ліків», - уточнив він.

О.ТУРЧИНОВ також закликав опозицію проконтролювати цільове використання цих коштів або через парламентські комітети, комісії, або за допомогою окремих груп народних депутатів.

«Ми готові відкрити будь-які документи як на центральному рівні, так і забезпечимо відкриття документів на регіональному рівні, щоб була проконтрольована кожна копійка з цих ресурсів. Для нас – уряду – дуже важливо, щоб всі ці ресурси були ефективно використані для реформування охорони здоров’я і проведення першочергових заходів, пов’язаних з боротьбою проти епідемії», - підкреслив перший віце-прем’єр.