Майже 60 тисяч осіб зможуть взяти участь у неділю у виборах президента України на території Росії, де для них відкриються п`ять виборчих дільниць, повідомив РІА Новости прес-секретар українського посольства в Москві Олег Волошин.

Будуть відкриті виборчі дільниці на території посольства в Москві, на базі генеральних консульств України у Владивостоку, Ростові-на-Дону, Санкт-Петербурзі і Тюмені.

Вибори пройдуть з 08.00 ранку до 20.00 за місцевим часом.

Відео дня

"Був складений реєстр виборців на підставі постановки громадян України на консульський облік. Всього по Росії таких 57 тисяч, зокрема більше 32 тисяч зареєстровано в Москві", - сказав прес-секретар посольства.

Крім того, за його словами, відповідно до рішення Конституційного суду та роз`яснення ЦВК України додатково у виборах на території Росії можуть взяти участь всі громадяни України, які легально перебувають у РФ, можуть надати документ, що доводить їх законне проживання або тимчасове перебування на території певного виборчого округу.

"Вони включаються в додатковий список рішенням окружної виборчої комісії. В останні дні перед виборами тільки в Москві до виборчкому звертається більше ста людей у день", - сказав співрозмовник агентства.