Партія “Єдиний Центр” готова підтримати дії влади, спрямовані на проведення справжніх економічних реформ.

Як повідомила УНІАН прес-служба партії, про це заявив лідер партії Віктор БАЛОГА під час сьогоднішньої зустрічі із партійним активом Черкаської області, де перебуває в рамках регіонального туру.

Він зазначив, що сьогодні «політику в країні вже почала визначати економіка». На переконання В.БАЛОГИ, влада ще не приступила до втілення обіцяних рішучих реформ, оскільки не має цілісної концепції розвитку України.

Відео дня

«Проект Податкового кодексу, окремі зміни в побудові судочинства, разові економічні нововведення – це лише фрагменти, а не продумана стратегія. Влада користується тим, що суспільство живе позитивними очікуваннями, запитом на реформи і ще не втратило надії на їх проведення. Однак цей запас поступово випаровується. Він впаде до нуля дуже швидко, якщо суспільство не побачить, що влада не лише декларує і обіцяє, а ще й робить. Непопулярні реформи були б виправдані, якби люди зрозуміли, навіщо вони потрібні і до чого призведуть», – вважає лідер ЄЦ.

У цьому зв’язку В.БАЛОГА підтвердив, що “Єдиний Центр” готовий підтримати всі дії влади, які будуть спрямовані на проведення економічних перетворень в країні. «Наша партія зосереджена на інтересах суспільства і країни, а не на власних амбіціях. Тому ми не стаємо в ту опозицію, яка насправді дбає лише про те, як повернути себе у владу», – сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, хто сьогодні уособлює опозицію, лідер “Єдиного Центру” зазначив, що опозиції в європейському розумінні цього поняття в Україні немає. На думку В.БАЛОГИ, опозиційну роль грають одночасно кілька політичних сил, але з різною метою. «Є самопроголошена опозиція, яка ставить перед собою єдине завдання, - будь-що знову стати владою. Є й опозиціонери, призначені на Банковій, той же Арсеній ЯЦЕНЮК. Досить голосно і вельми переконливо, лише з одним застереженням: сценарій цієї «опозиційності» пише точно не він», - сказав В.БАЛОГА.