Лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО виступає проти єдиного “помаранчевого” списку на дострокових парламентських виборах.

Юрій КОСТЕНКО Про це повідомив лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО після завершення сьогоднішньої зустрічі керівників 12-х політичних партій у Президента Віктора ЮЩЕНКА.

Як повідомили УНІАН у прес-службі УНП, за словами Ю.КОСТЕНКА, "за похід єдиним пропрезидентським блоком під час консультацій у Президента висловилися Віктор ЮЩЕНКО та всі учасники зустрічі, окрім Юлії ТИМОШЕНКО".

Відео дня

Як сказав Ю.КОСТЕНКО, позиція лідера БЮТ не дозволила ухвалити остаточного рішення сьогодні, і продовження консультацій заплановане на завтра.

Як повідомлялося, 3 квітня Координаційна рада Блоку національно-демократичних та патріотичних сил, до якого входять 5 правих партій, звернулася до Президента, БЮТ та “Народного Союзу Наша Україна” із закликом сформувати єдиний виборчий блок з єдиним списком на дострокових парламентських виборах.

У разі, якщо єдиний список сформувати неможливо, Ю.КОСТЕНКО пропонує іти трьома пропрезидентськими блоками: соціал-демократичним (БЮТ), право-ліберальним (НСНУ, НДП, "Народна самооборона", НПУ) та правим (УНП, НРУ, "Собор", "Свобода", КУН та ін.). На його переконання, це дозволить охопити увесь "помаранчевий" електорат і не дасть пропасти жодному голосу.