Заступник глави Секретаріату Президента Олександр ЧАЛИЙ поінформував генерального секретаря Ради Європи Террі ДЕВІСА про причини, які спонукали Президента України Віктора ЮЩЕНКА розпустити Верховну Раду.

Як повідомляє власний кореспондент УНІАН у Брюсселі з посиланням на Постійне представництво України при Раді Європи, про це, зокрема, йшлося під час вчорашньої зустрічі О.ЧАЛОГО з Т.ДЕВІСОМ у Страсбурзі.

Під час розмови О.ЧАЛИЙ також детально повідомив Генсеку Ради Європи про розвиток політичної ситуації в Україні, сторони обговорили актуальні питання співпраці України з Радою Європи.

Відео дня

За даними Постійного представництва, Т.ДЕВІС, у свою чергу, наголосив, що ситуація в Україні має бути вирішена демократичними засобами. Він зазначив, що в Раді Європи уважно стежать за процесами в Україні, яка вже понад 11 років є членом цієї організації.

Генсек Ради Європи наголосив, що всі гілки влади мають виявити політичну волю до діалогу і компромісу.

Під час перебування у Страсбурзі О.ЧАЛИЙ також провів зустрічі з Генеральним секретарем Парламентської Асамблеї Ради Європи Матео СОРІНАСОМ та комісаром Ради Європи з питань прав людини Томасом ХАММАМБЕРГОМ. Головною темою зустрічей також було обговорення політичної ситуації в Україні та можливі шляхи її розв’язання.