Активісти партії “Батьківщини”, які проводять безстрокову акцію голодування проти встановлення в Україні диктатури, закликають міжнародну спільноту до солідарності з українським народом на захист демократії України.

Про це йдеться у їхньому Маніфесті захисників демократії в Україні, текст якого передано УНІАН.

“Ми, український народ, втрачаємо здобуту життям мільйонів українців незалежність, фундаментальні права і свободи, свою культуру, історію, мову, стратегічну державну власність та нашу європейську перспективу.

Відео дня

Зупинити цей принизливий хід подій можливо лише через чесно проведені вибори. Але сьогодні вже очевидно – чесних виборів, а значить, виборів в принципі, в Україні може більше ніколи не бути. І якщо ми зараз не захистимо право людей обирати, ми не зможемо захистити і Україну”, - наголошується в документі.

За словами учасників акції, останні шість років були нелегкими, але саме за цей час в Україні народилась справжня свобода слова та відносно чесна система виборів, однак “ЯНУКОВИЧ все це свідомо та жорстоко вбиває”.

“Вже очевидно, що новий закон про місцеві вибори створює в Україні небачену систему фальсифікації. Ці вибори – лише підготовка та обкатка нової цинічної системи фальсифікації для майбутніх парламентських та президентських виборів”, - підкреслили активісти “Батьківщини”.

“Перед нашими очима розгортається фарс: в усіх виборчих комісіях - від центральної до територіальної та дільничної створена гарантована більшість ЯНУКОВИЧА. У його руках також керівники та печатки всіх цих комісій. Таким виборчим комісіям надано право підписувати протоколи виборів, як в сталінські часи «трійками», без будь-якого дієвого спостереження. ЯНУКОВИЧЕМ, як і у 2004 році, встановлено порядок, коли не важливо хто і як голосує, важливо хто і як «підрахує» та складе протокол”, - йдеться в Маніфесті.

Також, за словами його авторів, “за прикладом КПРС, ЯНУКОВИЧ де-факто створює в Україні однопартійну систему. Керівників учбових закладів, лікарень, підприємців, держслужбовців, кандидатів в мери та в депутати силоміць женуть, як худобу, в лави «партії влади». Якщо люди відмовляються, їх кидають у тюрми, звільняють з посад, знищують бізнес через силові структури, погрожують дітям та сім’ям”.

Як зазначають активісти “Батьківщини”, “для створення однопартійної системи ЯНУКОВИЧ не гребує рейдерськими крадіжками впливових осередків найбільшої опозиційної партії «Батьківщина». Міністерство юстиції видає невідомим угрупуванням свідоцтва партії «Батьківщина», а Міністерство внутрішніх справ - фальшиві печатки. Від цих «партійних клонів» виборчі комісії приймають фальсифіковані списки кандидатів у депутати, що складаються під керівництвом адміністрації президента ЯНУКОВИЧА.

Найбільшу опозиційну партію «Батьківщина» в такий спосіб вже не допустили до виборів у чотирьох областях України: Київській, Львівській, Луганській та Тернопільській”.

За словами учасників голодування, “якщо ми не зупинимо сьогодні цей великий виборчий обман, - в Україні виборів більше не буде ніколи! Буде лише їх ілюзія та постійна влада однієї людини”.

“Тому ми проводимо безстрокове голодування, щоб привернути увагу українського суспільства та усього світу до того, що в одній з найбільших європейських країн – Україні встановлюється диктатура.

Українці багато говорять про те, що США, Росія, та, на жаль, Європейський Союз, розміняли Україну в своїх геополітичних домовленостях і тому свідомо покривають узурпацію влади, попрання прав і свобод людей.

Це на пташиній дипломатичній мові називають «стабільністю». Система фальсифікації народної волі оголошується, як «чесні і прозорі вибори». Скасування маріонетковим Конституційним Судом української Конституції, що діяла останні шість років, - беруть до відома і називають «передумовою проведення успішних реформ».

Відтак зараз ми звертаємось вже не до лідерів провідних країн, а до їх народів, їх засобів масової інформації та парламентів світу з проханням про солідарність з українським народом для захисту молодої демократії та державного суверенітету України”, - наголосили у “Батьківщині”.

На переконання активістів партії, “треба всім світом зупинити цей абсурд – процес переродження молодої української демократії на диктатуру посеред демократичної Європи”.

“Ми любимо свою країну і змагаємось за її свободу, наскільки вистачає нам сил, вміння та сумління. У нас в Україні більше немає судів, більше немає парламенту, більше немає Конституції. У нас більше немає виборів та свободи слова, у нас більше немає надії на міжнародні інституції, які начебто борються за ствердження демократії та свободи в світі.

І саме тому ми проводимо голодування з вимогою повернутись до чесних виборів та зберегти Україні шанс на демократичне майбутнє.

У нас залишилось лише наше життя, яке ми готові віддати за Україну”, - наголошується у Маніфесті захисників демократії в Україні, який підписали: Володимир ПОДРЕЗОВ - керівник фракції «БЮТ-Батьківщина» в Київській облраді; Анатолій КРИВОНОС - голова Броварської міської партійної організації «ВО «Батьківщина»; Олена БЕБЕШКО - заступник голови районної Києво–Святошинської партійної організації; Тамара БІГУН - член бюро районної Києво-Святошинської партійної організації; Сергій ШУЛЬГА - член Бориспільської районної організації партії «Батьківщина»; Віктор ПРОШКІН - голова Бориспільської районної партійної організації.