«Єдина Росія» і Партія регіонів мають намір у найкоротші терміни розробити окремий план двостороннього розвитку міжпартійних відносин на 2011 рік.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі «Єдиної Росії», за підсумками дводенних робочих консультації між партією «Єдина Росія» і Партією регіонів.

Повідомляється, що українська делегація на чолі із заступником голови партії Леонідом КОЖАРОЮ зустрілася із заступником секретаря президії генеральної ради «Єдиної Росії» Костянтином КОСАЧОВИМ секретарем президії генради Сергієм НЕВЄРОВИМ.

Відео дня

У бесіді з К.КОСАЧОВИМ наголошувалося, в основному, на можливості міжпартійної взаємодії щодо узгодження підходів і розробки спільних позицій, що стосуються різних зовнішньополітичних «досьє», коли такої практики вимагають інтереси двох країн. Особливо затребувана така робота може бути, наприклад, під час обговорення тих чи інших проблем у Парламентській Асамблеї Раді Європи, інших загальноєвропейських і міжнародних структурах, зазначили в прес-службі.

«Наші міжпартійні зв`язки народилися не зараз, перші контакти між партіями були встановлені ще в 2003 році. Можу упевнено заявити, що сьогодні це зрілі відносини, наповнені конкретним змістом. Ясно, що тепер, коли Партія регіонів більше не в опозиції, ці відносини стануть більш насиченими і продуктивними», - сказав К.КОСАЧОВ.

У свою чергу, Л.КОЖАРА поінформував про нинішню політичну ситуацію в Україні, про процеси, що відбуваються в суспільстві.

«Я недавно став заступником голови партії з міжнародних справ і, зрозуміло, мене вельми турбує зовнішньополітична сторона справи. До того ж, я колишній посол. У рамках партії ми створили новий департамент із зарубіжних і міжпартійних зв`язків, ставимо роботу на новий, системний рівень. Перший зарубіжний візит у такому статусі – до Вашої країни, на зустріч з «Єдиною Росією», - заявив він.

У свою чергу, С.НЕВЄРОВ запропонував конкретну повістку для подальшої спільної роботи. Це обговорення і обмін досвідом в області партійного будівництва, організації роботи партії, проведенні виборів різних рівнів, роботі з електоратом.

Наголошується, що великий інтерес українських партнерів викликав існуючий в партії «Єдина Росія» інститут прихильників, досвід роботи партійних фракцій у регіонах, законодавча діяльність у цілому. Взагалі, регіональній партійній роботі було приділено багато уваги на зустрічах.

«Для нас ваш досвід дуже важливий. Адже сьогодні Партія регіонів «завойовує» все більше українських областей і міст, і навіть там, де раніше наші позиції не можна було назвати сильними і стійкими», - підкреслив Л.КОЖАРА.

На завершення було ухвалено рішення про необхідність у найкоротший час розробити окремий план двостороннього розвитку міжпартійних відносин на 2011 рік з виходом на підписання відповідного Протоколу про взаємодію.

С.НЕВЄРОВ одержав запрошення відвідати з візитом Україну в короткостроковій перспективі. Зустріч носила конструктивний, партнерський характер.