Віктор ЮщенкоПрезидент України Віктор ЮЩЕНКО заявляє, що «є деякі політичні сили в Росії, які бажають зберегти в Україні старий політичний порядок. Але я хочу підкреслити, що ми – незалежна держава, суверенна країна. І саме ми визначаємо свою внутрішню й зовнішню політику».

Про це він сказав в інтерв`ю канадському виданню The Globe and Mail, повідомляє прес-служба Президента.

За словами В.ЮЩЕНКА, політична криза в Україні завершена, і майбутні парламентські вибори мають першорядну важливість для визначення майбутнього курсу України.

Відео дня

“(Президентські) вибори 2004 року, які привели до Помаранчевої революції, ...часто зображували як боротьбу за напрямок, яким піде Україна – або на Схід, до Росії, або на Захід, до ЄС. ЮЩЕНКО говорить, що українці зараз мають зробити такий самий доленосний вибір – між справжньою демократією й консервацією корумпованої системи, що гальмувала розвиток України всі 16 років її незалежності”, пише газета.

Оскільки соціологічні опитування віддають лідерство Партії регіонів на чолі з Віктором ЯНУКОВИЧЕМ, а багато українців розчаровані тим, що їхні революційні сподівання не справдилися, В.ЮЩЕНКО під час інтерв`ю, продовжує видання, “завзято відстоював свої досягнення на президентському посту. Він сказав, що економіка стрімко розвивається, а обсяг прямих іноземних інвестицій збільшився вдвічі, і додав, що у країні рекордно низьке безробіття”.

Президент визнав, що “прозахідний союз із його непостійною соратницею Юлією ТИМОШЕНКО розбазарив політичний капітал через внутрішні розбіжності й боротьбу за повноваження, які призвели до того, що Президент звільнив її з посади прем`єр-міністра. І хоча вони зараз знову є союзниками, їх драматичний конфлікт відвернув багатьох прихильників і розчистив шлях для приголомшливого політичного відродження ЯНУКОВИЧА”, зазначає The Globe and Mail.