Голова Ради суддів України Ярослав РОМАНЮК вважає, що судді Верховного Суду України можуть підтримати кандидатуру нинішнього Голови Конституційного Суду України Анатолія Головіна на посаду керівника ВС. Про це пише "Закон і бізнес".

«Я б звернув увагу на роботу Голови КС Анатолія Головіна, який зумів не лише згуртувати колектив, а й підняти міжнародний статус КС. З таким професійним і життєвим досвідом, який має Головін, мені видається, що Верховний Суд підтримав би цю кандидатуру», — зазначив Романюк в ексклюзивному коментарі «ЗіБ».

Водночас він зазначив, що рішення щодо призначення нового глави найвищого судового органу Пленум ВС ухвалюватиме з огляду на програми, які запропонують кандидати. Романюк не виключає, що шанс вдруге отримати посаду Голови ВС залишається й у Василя Онопенка, який очолював Верховний Суд до 30 вересня цього року. Раніше Онопенко висловив намір вдруге балотуватися на посаду Голови ВС.

Відео дня

Як відомо, за новим законом «Про судоустрій і статус суддів» суддею Верховного Суду, а отже і його Головою, може стати суддя, який має стаж більше 15 років, або суддя Конституційного Суду. За словами Романюка, «сьогодні у ВС працює 47 осіб, а закон передбачає 48. Тобто є одна вакансія».