Ігор  Насалик

Українська партія приєдналася до партії «Громадянська позиція».

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було прийнято сьогодні на об’єднавчому з’їзді політичної партії «Громадянська позиція», який пройшов сьогодні в Києві.

За відповідну резолюцію одноголосно проголосували 174 делегата з’їзду. Лідера «Української партії» Ігоря Насалика було обрано заступником голови партії «Громадянська позиція».

Відео дня

Як зазначається у резолюції з’їзду, у подальшому оновлена партія у своїй роботі буде дотримуватись п’яти ключових принципів. Зокрема, це опозиційність: лідери партій, що об’єднались, не погодяться на будь-які кадрові пропозиції, якщо такі надійдуть від влади, щодо їхнього призначення на керівні посаді в уряд чи в інші виконавчі структури.

Другим принципом діяльності партії є очищення партійних рядів: у першу чергу партія має намір провести люстрацію серед депутатів, які зараз працюють у радах усіх рівнів. Зокрема, депутати, які діятимуть всупереч нормам моральності і відповідальності, які своїми голосуваннями порушуватимуть вимоги опозиційності партій, виключатимуться з партії і з партійної фракції.

Третім принципом діяльності є прозорість, зокрема, партія «Громадянська позиція» не має зобов’язань ні перед владою, ні перед спонсорами.

Четвертим принципом діяльності партії є персональна відповідальність лідерів за моральність і професійність тих людей, яких вони пропонують до керівних органів об’єднаної партії. Для забезпечення цього керівництво партії має право вето на будь-яку кандидатуру, що пропонується до керівного органу.

П’ятим принципом роботи партії «Громадянська позиція» є відкритість. Зокрема, це стосується залучення нових людей і для цього при раді партії буде створено окремий орган – стратегічну раду, до якого будуть включені нові люди.

Як повідомляв УНІАН, Українська партія на своєму з’їзді 26 березня прийняла рішення про саморозпуск і приєднання до партії «Громадянська позиція».