Сергій Тігіпко

Як повідомили УНІАН у прес-службі віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка, про це він заявив у вівторок, 18 вересня, під час конференції «Поліпшення умов ведення бізнесу - головний чинник створення конкурентоспроможності економіки».

«Я впевнений, ми повинні продовжити роботу над Податковим кодексом. Нам необхідно скорочувати кількість податків і зборів. Сьогодні їх 23. У нас вже є законопроект, який передбачає, що їх залишиться 9. І найближчим часом я цей законопроект доповідатиму на засіданні Кабінету Міністрів», - сказав С.Тігіпко.

Крім того, за словами віце-прем'єра, необхідно вносити зміни в процедуру сплати єдиного соціального внеску, спрощувати його адміністрування.

Відео дня

С.Тігіпко відзначив, що даний законопроект учетверо скоротить кількість платіжок, які необхідно буде оформляти під час сплати цього внеску.

Нагадаємо, на сьогодні, в рамках концепції реформування податкової служби, податківці, представники громадськості і бізнесу обговорюють законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, які, зокрема, передбачатимуть введення податку з обороту, зниження ставки єдиного соціального внеску і т.п.