Луценко

Про це повідомив «Сегодня» помічник голови Державної пенітенціарної служби України Ігор Андрушко.
Як зазначає видання, хворий Ю.Луценко вимагає, щоб його лікували в лікарні - він навіть написав про це відповідну заяву.

Екс-голові МВС повинні провести ендоскопію, але він хоче, щоб для цього його вивезли з Менської колонії. За словами його дружини Ірини Луценко, екс-міністра повинні перевірити щодо загострення захворювань підшлункової залози й портальної гіпертензії.

За її словами, обстеження й лікування таких хвороб передбачає перебування в стаціонарі. Тюремники вже заявили, що дообстеження стану здоров'я Ю.Луценка проведуть цього тижня, оскільки його рекомендувала комісія лікарів, що побувала в колонії 2 жовтня, тільки де це буде: у лікарні або в колонії, поки не ясно.

Відео дня

Як сказав І.Андрушко, огляд і лікування Ю.Луценка можливі й у лікарні: «Зараз питання, де його оглядати, вирішується лікарями, якщо вони вважатимуть, що обстеження й лікування в колонії неможливі, ми можемо перевести його в стаціонар - під охороною, як належить».

Прихильники Ю.Луценка також наполягають на тому, що екс-голова МВС не може відбувати покарання за станом здоров'я.

«Щоб звільнити його від відбування покарання за станом здоров'я, має бути висновок медиків, що його захворювання - зі списку тих, які можуть передбачати звільнення (наприклад туберкульоз, ВІЛ, онкологія). Тоді керівництво колонії пише характеристику ув'язненого й подає документи до суду, - сказав І.Андрушко. - Але суд може відмовити ув'язненому в звільненні, враховуючи його особисту характеристику й злочин, за який він сидить».

Тюремники додають, що зараз Ю.Луценко перебуває під постійним наглядом медперсоналу колонії, і його стан оцінюють як задовільний.