На посаду прем`єра розглядаються кандидатури Арбузова й Азарова

Як передає кореспондент УНІАН, про це лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив сьогодні на прес-конференції.

«Є кандидатури, крім Миколи Азарова. Але хто буде запропонований - не виключаю, що нині діючий прем'єр», - сказав О.Єфремов.

На запитання, які шанси має С.Арбузов обійняти посаду прем'єр-міністра України, О.Єфремов відповів: «Кандидатура Арбузова розглядається в числі інших кандидатур, і він має шанси, як і будь-який інший кандидат, але сказати, що його кандидатуру буде подано сьогодні, такого рішення немає».

Відео дня

На запитання, чи розглядається кандидатура лідера громадської організації "Український вибір" Віктора Медведчука на посаду прем'єр-міністра, О.Єфремов сказав, що у фракції Партії регіонів така кандидатура не розглядалася.

«Я не бачу варіантів, як кандидатура Медведчука може розглядатися в нашій фракції, – він не є членом партії, ніякою креатурою, яка задіяна від нас», - додав О.Єфремов.

Він підкреслив, що сьогоднішня відставка членів уряду обумовлена лише юридичними нюансами.

«Ніякої внутрішньої боротьби немає, а в партії й у фракції йдуть дискусії з цього питання (кандидатур на посади членів уряду – УНІАН)».

Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор Янукович сьогодні підписав указ «Про відставку прем'єр-міністра України і Кабінету міністрів України».

У документі зазначається, що «керуючись статтею 115 Конституції України та відповідно до пункту 9 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: прийняти відставку прем'єр-міністра України Азарова Миколи Яновича, що має наслідком відставку всього складу Кабінету міністрів України. Прийняти відставку Кабінету міністрів України».

Раніше, 19 листопада, прем'єр-міністр М.Азаров повідомив, що подав Президенту подання про звільнення міністрів, які були обрані народними депутатами на парламентських виборах 28 жовтня.