Микола Азаров і Дональд Туск

Чинна влада в Україні щораз краще розуміє стандарти Європейського Союзу, що підтверджують останні вчинки її представників, серед яких, звільнення з тюрми екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це сказав глава польського уряду Дональд Туск, коментуючи вчорашнє рішення Європейського суду в справі екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

"У нас складається враження, що це може мати зв'язок з рішенням Європейського суду, а також амбіціями, які стосуються підписання договору про асоціацію (Україна ЄС), що українці щораз краще розуміють, що з таким багажем підозр далеко не заїдуть на європейській дорозі", - сказав глава польського уряду, якого цитує РАР.

Відео дня

Він відзначив, що звільнення Луценка підтвердило, що українська та польська влада щораз краще розуміють одне одного, а українці усвідомлюють, що європейські стандарти включають також стосунки "влада-опозиція" та "влада-колишня влада".

Туск додав, що нещодавно розмовляв з главою українського уряду Миколою Азаровим, котрий запросив його здійснити "терміновий" візит до Києва.

На тему: Азаров подякував Туску за те, що Польща відмовилась брати участь у газовому шантажі

Глава польського уряду нагадав, що минулого тижня в Україні з візитом був глава міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, котрий перебував там разом з главами МЗС Литви, Данії та Нідерландів.