Асоціація підприємців та промисловців висловлює занепокоєння з приводу ситуації “в таборі демократичних сил”. Про це йдеться в переданому УНІАН листі, що адресований Президентові України, за підписом президента Асоціації підприємців та промисловців – постачальників товарів, робіт та послуг для державних потреб Володимира ДОБРОСКОКА.

“Як так виходить, – запитують автори листа, – що шантажисти та дрібні політикани диктують свою волю цілій президентській партії? (мова йде про колишніх “непідписантів” коаліційної угоди. – Ред.) Чому керівник Секретаріату Президента перебирає на себе функції Глави держави, веде закулісні переговори з Партією регіонів і розвалює демократичну коаліцію у Вас на очах?”

“Саме парламентська більшість на основі БЮТ та НУ–НС відповідає сучасним викликам України, – ідеться в листі. – І тільки формування нового професійного уряду на основі демократичних сил дасть змогу покласти край корупції, управлінській безпардонності, податковому рекету, свавіллю чиновників та знущанню над національним бізнесом”.

Відео дня

Асоціація закликає Президента невідкладно “втрутитися в ситуацію, сказати своє слово і забезпечити голосування НУ–НС за нового спікера та прем’єр-міністра”. Можливий провал демократичної коаліції, вважають автори листа, “поставить крапку на європейських шансах України, відкине державу на десятки років”.