Вирішення проблеми Тимошенко Чалий вважає ключем до підписання Угоди

Для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом достатньо вирішити питання екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку під час круглого столу на тему “Асоціація з ЄС. Громадяни: очікування українців, парламентське сприяння” висловив колишній посол України у Румунії, екс-постійний представник України при Раді Європи Олександр Чалий.

На його думку, український народ уже зорієнтувався, що хоче йти в Європу. “Це єдина ідея, яка на рівні підсвідомості концентрує нашу українську націю як національну ідею”, - сказав Чалий.

Відео дня

Він наголосив, що виступає за підписання Угоди про асоціацію. “Це моє очікування”, - сказав Чалий.

Водночас, у разі непідписання, на думку Чалого, “буде дуже погано” всій країні.

“У мене є очікування, що якщо її не підпишуть, то, можливо, вперше за більш як 20 років країна підійде до межі можливого розподілу і розпаду”, - сказав експерт.

На тему: Яценюк: Якщо Тимошенко відпустять на операцію, ЄС погодиться на асоціацію

За словами Чалого, більшість вимог, поставлених Україні для підписання Угоди про асоціацію, ніколи не можуть бути виконані, тому що вони “оціночні”.

Водночас, існують “ключові речі”, - сказав Чалий. “Є одна проблема - проблема Тимошенко. Якщо вона буде вирішена в той чи інший спосіб, всі інші 11 вимог, якщо щось не відбудеться несподівано в цій країні за гранню незрозумілого, то підписання відбудеться. Якщо вона не буде вирішена, то сьогодні я розумію, що підписання під загрозою”, - сказав Чалий.