МЗС України

"Україна займає чітку позицію, яка полягає в тому, що будь-яке застосування зброї масового знищення є порушенням міжнародного гуманітарного права, а винні у її застосуванні повинні бути притягнуті до відповідальності", - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

На тему: Держдеп США: Доповідь ООН не залишила сумнівів у застосуванні хімзброї режимом Асада

При цьому в МЗС підкреслили, що Україна вітає домовленості, досягнуті за результатами переговорів у Женеві міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі щодо встановлення міжнародного контролю над хімічною зброєю в Сирії та її знищення.

Відео дня

"Сподіваємося, що реалізація зазначених домовленостей буде сприяти зниженню існуючого рівня напруги між сторонами збройного конфлікту і його подальшого врегулювання політико-дипломатичним шляхом", - заявили в МЗС.

Як повідомляв УНІАН, доповідь експертів ООН підтвердила застосування газу зарину під Дамаском 21 серпня.

Як наголошується в документі, висновки зроблені на основі того, що на ракетах, що розірвалися, і на місцевості навколо були знайдені сліди зарину; також були заслухані свідчення під час 50 інтерв'ю з постраждалими та медичними працівниками, частина постраждалих отримали діагнози отруєння фосфорорганічними сполуками.