Кабінет Міністрів України найближчим часом проведе інвентаризацію усіх документів, що стосуються вступу України до Світової організації торгівлі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в інтерв’ю журналістам заявила прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН щодо можливих термінів вступу України до СОТ.

Глава уряду наголосила, що Україна цілком готова до вступу в цю організацію. «І зараз ми проведемо повний аналіз якості документів, проблем які є, і вважаю, що найближчим часом Україна може стати членом СОТ», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

В той же час вона відмовилась назвати конкретні строки вступу, мотивувавши це тим, що уряд тільки приступив до виконання своїх обов’язків.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня представники України проводили консультації в Женеві, під час яких мала бути визначена дата проведення засідання Робочої групи.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО в інтерв`ю "5 каналу", яке транслювалося 16 грудня, сказав, що Україна може вступити до СОТ вже 20 грудня. За його словами, Україна вже впритул наблизилася до членства у СОТ, уклала всі необхідні домовленості.

17 грудня міністр економіки Анатолій КІНАХ заяви, що Україна в 2007 році не зможе вступити до Світової організації торгівлі.

Він зазначив, що рішення про прийняття України до СОТ не внесено до порядку денного засідання Генеральної ради СОТ, яке відбудеться 19-20 грудня.

Довідка УНІАН. Європейський союз висунув останню вимогу щодо вступу України до СОТ. Для того щоб стати 152-м членом цієї організації, Києву необхідно виконати вимогу щодо перегляду регуляції з експортного мита.