Як передає кореспондент УНІАН, голова Севастопольської МДА Володимир Яцуба на мітингу перед відправкою подякував виїжджаючим «за те, що відгукнулися».

За його словами, «багато там не чекають вас, і мене не чекають». Як сказав Яцуба, в Києві «хочуть приймати рішення без нас, але так не буде». Він попередив: «обов'язково будуть провокації, тому севастопольці повинні триматися всі разом».

За інформацією голова МДА, «керівником їде Федір Федорович Рубанов» (перший заступник глави СМДА - УНІАН). Він також додав: «Там є штаб, який визначить нам місце і наші дії. Дислокація буде в районі Маріїнського парку ".

Відео дня

Яцуба попросив виїжджаючих зареєструватися, «щоб були списки у керівників вагонів, старших». Глава міста підкреслив, що «найголовніше, щоб севастопольці були найорганізованішими».

Яцуба додав, що «їдуть не тільки севастопольці, їде весь Крим, їдуть південно-східні області».

Народний депутат України Вадим Колесніченко, у свою чергу, заявив журналістам, що люди їдуть «на підтримку конституційного ладу, законності і порядку. «Думаю, все пройде мирно, добре», - сказав він. На підтвердження своїх слів Колесніченко додав: «Якщо бачите, наші їдуть з шахами, шашками, з гітарами».

Поїзд вирушив в Київ о 13.45. Частина людей поїхали в Київ для участі в масових заходах на автобусах.

За інформацією Яцуби, в Києві вже знаходяться 60 севастопольців, і вони перебувають в районі Маріїнського парку.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 13 грудня комунальники в присутності працівників правоохоронних органів несподівано почали прибирання снігу на Європейській площі. На ранок на площу були завезені металеві конструкції для монтажу сцени. Зараз Європейська площа з усіх боків обгороджена металевим парканом. Біля Українського дому побудована сцена.

З різних регіонів України надходять повідомлення про організовану відправку людей для участі в мітингу на підтримку Президента. Є також повідомлення, що людей змушують їхати в Київ, погрожуючи звільненнями. Судячи з інформації про відправку поїздів та автобусів, збір у Києві намічено на суботу.