Міліція попереджає активістів про відповідальність за блокування адмінбудівель.

Про це йдеться у переданому УНІАН зверненні Відділу зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в місті Києві.

«Останнім часом в Інтернеті періодично з’являються повідомлення з посиланням на окремих лідерів як політичних партій, так і громадських організацій, висловлювання яких підпадають під ознаки ряду кримінальних правопорушень. Організатори масових акцій закликають мітингувальників блокувати не лише деякі адміністративні будівлі, вулиці, а й приватні помешкання окремих громадян. З точки зору Закону подібні дії є не лише протиправними, але й грубо порушують конституційні права та свободи інших громадян, що часто призводять до конфліктних ситуацій з правоохоронцями та пересічними громадянами», - сказано у повідомленні.

Керівництво столичної міліції вкотре наголошує, що за блокування і захоплення адміністративних будівель, перекриття руху автотранспорту та пошкодження чужого майна будь-якої форми власності чинним законодавством передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Правоохоронні органи, в межах наданих законодавством повноважень, реагуватимуть на кожний протиправний вчинок, незалежно від приналежності правопорушників до тієї чи іншої політичної сили. За вчинення протиправних дій винні особи нестимуть передбачену законодавством відповідальність.

Відео дня

У зв’язку з цим київські правоохоронці ще раз звертаються до організаторів масових заходів з проханням дотримуватися встановленого законом порядку проведення мітингів та демонстрацій, не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій та не підбурювати мітингувальників до протиправних дій і конфліктів з правоохоронцями, а навпаки, сприяти працівникам міліції в охороні громадського порядку.