REUTERS

Про це УНІАН повідомили в департаменті інформації і друку МЗС Росії за підсумками телефонної розмови глав зовнішньополітичних відомств Росії та США.

Про це УНІАН повідомили в департаменті інформації і друку МЗС Росії за підсумками телефонної розмови глав зовнішньополітичних відомств Росії та США.

«Лавров привернув увагу до того, що після підписання 21 лютого угоди між урядом України та опозицією ситуація в цій країні різко деградувала через нездатність або небажання опозиційних сил поважати досягнуті домовленості, що були укладені за активної участі Німеччини, Польщі та Франції», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКремль: За події в Києві відповідальні екстремісти, опозиція і Захід

У МЗС РФ заявляють, що незаконні екстремістські угруповання відмовляються здати зброю і фактично беруть Київ під свій контроль при потуранні лідерів опозиції, що засідають у Верховній Раді.

Російський міністр нагадав Держсекретареві про те, що ця тема докладно обговорювалася у вчорашній телефонній розмові президента Росії Володимира Путіна з президентом США Бараком Обамою, в ході якого Путін закликав американського лідера використовувати всі можливості для припинення протиправних дій радикалів і повернення ситуації в конституційне поле.

Повідомляється, що Дж.Керрі підтвердив прихильність США виконанню домовленостей від 21 лютого і обіцяв терміново використовувати наявні у Вашингтона важелі для впливу на опозицію.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого в Адміністрації Президента України відбулася церемонія підписання угоди про врегулювання кризи в Україні. Документ підписали Віктор Янукович та лідери опозиції Віталій Кличко, Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок.

Від Європейського Союзу угоду підписали міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр , міністр закордонних справ Польщі Сікорський і керівник Департаменту континентальної Європи Міністерства закордонних справ Франції Ерік Фурньє. При цьому угоду не підписав Уповноважений з прав людини РФ Лукін, який був посередником у переговорах від Росії.