Президент України Віктор ЮЩЕНКО заявляє, що його не влаштовує рівень боєздатності української армії та рівень патріотизму солдат.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на нараді у Міністерстві оборони України Президент наголосив, що його турбує те, що з кожним роком рівень боєздатності армії стає ще меншим.

Він повторив свою думку, що армія повинна відмовитись від невластивих їй функцій – економічної діяльності.

Відео дня

В.ЮЩЕНКО висловився за структурні реформи у Збройних Силах України.

Він зауважив, що, незважаючи на збільшення фінансування щороку на 30-35%, ситуація у ЗСУ кардинально не покращується. На його думку, без структурних реформ у ЗСУ збільшення фінансування не призведе до бажаного результату.

Водночас В.ЮЩЕНКО зазначив, що потребують коштів системні зміни, які необхідно провести в армії. Тому він закликав усі гілки влади спільно працювати над вирішенням проблем, які існують у ЗСУ.

В.ЮЩЕНКО назвав сферою спільної відповідальності Президента, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради та інших гілок влади ситуацію у Міноборони, а також їхнім спільним завданням - проведення реформ у цій сфері.

Крім того, Президент закликав на сьогоднішній нараді обговорити програму діяльності Міністерства оборони на 2008 рік.

В.ЮЩЕНКО закликав до відвертої розмови без преси.

У ході наради він також висловив незадоволення рівнем патріотизму у солдат. «Якщо немає морального духу в солдата, про все інше можна не говорити», - зауважив Президент і запропонував знімати фільми про національних героїв, які можуть стати прикладом для тисяч людей у погонах.

За словами В.ЮЩЕНКА, довгий час «і держава, і суспільство мають колосальний борг перед українським солдатом». Президент закликав змінити ставлення цивільних осіб до армії.