Екіпаж тральщика

Російські окупанти збираються штурмувати морський тральщик "Черкаси", не виключено використання зброї.

Про це "Українській правді" повідомив старший мінер артилерійської мінно-торпедної бойової частини старший матрос корабля "Черкаси" Олександр Гутник, який посилається на слова його колег із захопленого судна "Генічеськ".

Читайте також"Черкасам" вдалося відбити штурм окупантів

Відео дня

"Захопленим морякам силовики обіцяли, що сьогодні штурмуватимуть "Черкаси" і застосовуватимуть до екіпажу грубу фізичну силу, навіть аж до використання зброї. За їх словами, "цей екіпаж "знахабнілий" і дуже пошкодує, якщо чинитиме опір", - процитував Гутник.

"Ми продовжуємо стояти в озері Донузлав на якорі, чекаємо наказу", - додав він.

Крім того, він розповів подробиці захоплення рейдового тральщика "Генічеськ".

"Захоплення відбувалося у понеділок вранці, стояв сильний туман над озером. До них підійшов катер, екіпаж не встиг витягнути якір, тому що занадто пізно його побачили", - розповів Олександр.

"Спецназ застрибнув на борт, почав застосовувати грубу фізичну силу до членів екіпажу "Генічеська". Найбільш постраждали ті, хто намагався дати відсіч, і командир тральщика", - розповів він.

Читайте такожКомандир "Черкас" розповів, як українські кораблі здавалися в Донузлаві

"Після цього всіх, навіть тих, хто відпочивав у кубриках після вахти, викинули на верхню палубу і поклали обличчям вниз, їх били ногами", - навів Гутник слова своїх колег.

"Після цього корабель пішов за наказом росіян до причалу, пришвартувався, всіх людей відправили додому. Всіх, крім командира, з яким спілкуються, але його подальша доля поки невідома", - додав він.