Фракція «Наша Україна – Народна самооборона» не підтримує ідею скасування президентської недоторканності.

Як повідомляє офіційне інтернет-представництво блоку НУ-НС, про це журналістам заявив лідер фракції В’ячеслав КИРИЛЕНКО.

«Офіційна позиція нашої фракції полягає в тому, що повинна бути скасована лише депутатська недоторканність, - уточнив він. - Однак ми готові розглядати питання про скасування недоторканності суддів або інших чиновників, які нею користуються".

Відео дня

"Але ми не вважаємо за необхідне скасовувати конституційну норму про недоторканність глави держави, оскільки, згідно з Конституцією, лише Президент є гарантом територіальної цілісності, державного суверенітету, захисту прав і свобод людини і громадянина, для цього йому необхідні повноваження, у тому числі й недоторканність», - зауважив В.КИРИЛЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 17 січня голова Комітету Верховної Ради з питань безпеки та оборони, член фракції НУ-НС Анатолій ГРИЦЕНКО заявив, що недоторканність треба скасувати не лише для депутатів, але й для Президента України.

Як пояснив А.ГРИЦЕНКО, скасування недоторканності для Президента є ще більш важливим, ніж скасування депутатської недоторканності, адже, на відміну від народних депутатів, Президент приймає розпорядчі рішення.

На його думку, якщо Президент не ініціює сам зняття недоторканності з глави держави, то це зроблять народні депутати.