Лавров считает, что участие россиян в сепаратистских акциях на Донбассе - это нормально / REUTERS

Про це він сказав в інтерв`ю програмі «Недільний вечір з Володимиром Соловйовим» на телеканалі «Россия 1».

«Там немає наших військовослужбовців, наших агентів. Є російські громадяни, декількох з них показували в ряді телепередач, один хлопець приїхав з Волгограда. У цьому немає нічого дивного: на Майдані кого тільки не було, включаючи шведських екстремістів тощо. Нічого подібного там не відбувається. Нас звинувачують, що там якісь агенти російських спецслужб - але їх там немає. Військ там також наших немає. Те, що люди були доведені до відчаю, коли вони вивішували російські прапори, кричали: «Путін, допоможи, врятуй нас від фашистів» - це, перш за все, провина тих, хто оголосив себе владою в Києві. Не розмовляти з людьми не можна», - заявив Лавров.

Читайте такожЛавров радить відпочивати в Криму росіянам, яких можуть заарештувати за запитом США

Відео дня

За його словами, за 2,5 місяці після зміни влади керівництво України навіть не подумало про те, аби поїхати на південний схід і поговорити з людьми. 

«Вони призначили своїх губернаторів, деяких вельми одіозних. Добре, що зараз прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк поїхав до Донецька і Дніпропетровська. Тільки це треба було зробити давно. Ми до цього спонукали наших європейських і американських партнерів, коли вони нас закликали організувати якийсь процес з міжнародного сприяння врегулюванню кризи», - сказав Лавров.

При цьому він сподівається, що в Україні буде прийнято закон про місцевий референдум.

«Завжди є можливість по-різному записати, що можна обговорювати на референдумі, а що не можна», - сказав Лавров і додав, що другим кроком має стати конституційна реформа.