Голова Сумської облдержадміністрації Павло КАЧУР вважає, що перебування губернаторів у складі Ради національної безпеки та оборони "було корисним".

Про це П.КАЧУР сказав в інтерв’ю УНІАН, додавши, що головам ОДА не пояснили причину виведення їх зі складу цього державного органу.

"Про виведення губернаторів зі складу РНБО я, як мабуть, і всі мої колеги, дізнався з тексту указу Президента України, оприлюдненого на офіційному сайті глави держави. Причину такого кроку нам не пояснили. Вважаю, що перебування керівників областей у Раді нацбезпеки було корисним", - сказав П.КАЧУР.

Відео дня

Він підкреслив, що пропозиції, які звучали від губернаторів під час засідань РНБО, "в певній мірі віддзеркалювали зріз суспільної думки жителів тих регіонів України, які вони представляли".

"Наразі в РНБО не залишилося, на жаль, керівників жодної з областей. А наша присутність на засіданнях Ради давала змогу відчути той сегмент проблемних питань, на які необхідно звертати увагу саме в регіонах нашої держави і які потребують якнайшвидшого вирішення. Саме тому наша присутність в РНБО і була корисною", - наголосив П.КАЧУР.

Як повідомляв УНІАН, 21 січня Президент України Віктор ЮЩЕНКО своїм указом вивів зі складу Ради національної безпеки та оборони України голів обласних державних адміністрацій, а також голів державних міських адміністрацій Києва і Севастополя.