Підготовка візитів на рівні засідань міждержавних комісій покладена на секретарів таких комісій, зокрема, секретарів РНБО.

Так секретар Ради національної безпеки та оборони України Раїса БОГАТИРЬОВА пояснила те, що саме вона, а не прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО, поїде до Москви готувати майбутній візит Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

"Такі візити на рівні засідань міждержавних комісій, а тим більше - наш Президент зустрічатиметься з Президентом РФ, обов`язки підготовки покладені на секретарів таких комісій. Секретарями комісій є секретарі РНБО", - сказала Р.БОГАТИРЬОВА в ефірі каналу "1+1".

Відео дня

Як повідомляє “Українська правда”, на запитання про порядок денний засідання комісії, Р.БОГАТИРЬОВА заявила: "Це буде коло питань, які готуються і на експертному рівні, і на рівні керівників МЗС. Попередній порядок денний буде готовий до кінця тижня".

На запитання, чи обговорюватимуться під час візиту питання мови, Голодомору та УПА, з яких Росія останнім часом висловлює невдоволення і критику, Р.БОГАТИРЬОВА сказала: "Я думаю, що для успішного діалогу треба знайти і запропонувати такий перелік питань, який можливо нагально, терміново і для взаємопорозуміння обох країн вирішити. Саме такий порядок денний буде запропонований".

На уточнення, то чи будуть розглядатися зазначені конфліктні питання, секретар РНБО зазначила: "Можливо, на експертному рівні ми будемо обговорювати і такі питання. Але це все з`ясується в робочому порядку".

Як повідомляв УНІАН, 21 січня прес-служба Президента України повідомила, що В.ЮЩЕНКО та Президент РФ В.ПУТІН домовилися про робочу поїздку 28-30 січня до Москви секретаря РНБО Р.БОГАТИРЬОВОЇ для підготовки візиту Президента України, де 12 лютого відбудеться друге засідання Українсько-російської міждержавної комісії.

Раніше засідання міждержавної комісії готувалися на рівні прем’єр-міністрів.

Політолог Михайло ПОГРЕБИНСЬКИЙ вважає, що доручення Р.БОГАТИРЬОВІЙ готувати візит В.ЮЩЕНКА до РФ свідчить про спроби обмежити міжнародні контакти прем’єр-міністра Ю.ТИМОШЕНКО.