Янукович і Тимошенко планували ділити владу протягом 20 років - ЗМІ

Про це повідомляє Українська Правда з посиланням на знайдені в Межигір'ї документи - проект договору про співпрацю між двома політиками .

Домовленості передбачали повний поділ влади між Януковичем і Тимошенко до 2029 року, участь у виборах єдиним списком Партії регіонів і "Батьківщини", а також внесення змін до Конституції для обрання президента в парламенті та можливе проголошення імпічменту Ющенку, повідомляє видання.

Так, у документах, які цитує УП, сказано, що "Сторони беруть зобов'язання на чергових чи позачергових виборах президента України в 2009-2010 роках обрати в Верховній Раді представника сторони 1 (Янукович - ред.). Представник сторони 2 – діючий прем'єр-міністр (Тимошенко - ред.) обіймає посаду до обрання Верховної Ради в березні-липні 2014 року".

Відео дня

Читайте такожТимошенко має звітувати, а не обіцяти - ГриценкоВідповідно до проекту, Тимошенко та Янукович домовилися брати участь у парламентських виборах єдиним блоком і поділити президентську посаду до 2029 року.

"Сторони беруть зобов'язання обрати президентом України в 2014 році в Верховній Раді представника сторони 1 (члена Партії регіонів - ред.).

Сторони беруть зобов'язання обрати на посаду прем'єр-міністра України в Верховній Радів 2014 році представника сторони 2 (члена блоку Тимошенко - ред.).

Сторони беруть зобов'язання обрати президентом України в 2019 та 2024 роках в Верховній Раді представника сторони 2 (члена блоку Тимошенко - ред.).

Сторони беруть зобов'язання обрати на посаду прем'єр-міністра України в Верховній Радів 2019 та 2024 роках представника сторони 1 (члена Партії регіонів - ред.)", - сказано в документі.

Читайте такожЕкс-президент Янукович передав російським ЗМІ черговий "план" для УкраїниТимошенко заперечує факт існування такого письмового договору.

"Подібні угоди ніколи не укладаються письмово. Бо треба бути абсолютно ненормальним, щоб викладати такі речі на папері", - написала вона в коментарі УП.

Також вона назвала документи "абсолютною дурницею", яка "занесена в "Міжгір’я", так би мовити, трохи пізніше, ніж звідти втік Янукович".

Тимошенко мала бути президентом з 2019 по 2029 рік / Українська правда