Президент України Віктор ЮЩЕНКО вважає блокування роботи Верховної Ради членами Партії регіонів популізмом, і закликає цю політичну силу бути більш послідовною.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив у інтерв’ю журналістам у Давосі.

В.ЮЩЕНКО зазначив, що в питаннях відносин з НАТО Україна керується виключно національним законодавством. Зокрема, і законом про основи національної безпеки і оборони, який, за словами Президента, підтримали і ті, хто сьогодні блокує роботу парламенту.

Відео дня

Глава держави не виключає, що такими діями Партія регіонів хоче сконсолідувати своїх прихильників.

Водночас Президент нагадав, що підтримана свого часу урядом Віктора ЯНУКОВИЧА програма співпраці з НАТО – стовідсотково співпадає з Планом дій щодо членства в альянсі.

«Нація має розуміти логіку поведінки цієї політичної сили», – підкреслив В.ЮЩЕНКО.

Глава держави також наголосив, що опозиція має поважати дії влади і більшості – навіть якщо їх не поділяє, – коли такі дії повністю відповідають законодавству.

У цьому контексті Президент закликав депутатів не витрачати даремно сил, не забирати у ВР «такий дорогий час» і не обманювати суспільство.

Крім того, В.ЮЩЕНКО висловив переконання, що Верховна Рада також має заявити про законність дій керівництва держави при переговорах про інтенсифікацію діалогу з НАТО.

За словами глави держави, одразу після повернення з Давосу він планує провести консультації з цього приводу з лідерами політичних сил.

Разом з тим Президент підтвердив, що питання безпосереднього вступу України в НАТО у майбутньому буде вирішене на референдумі.

Також В.ЮЩЕНКО підтвердив готовність України шляхом переговорів узгоджувати свою євроінтеграцію з усіма партнерами, зокрема і з Росією.