Королевська закликає до миру / Фото: УНІАН

«Сторони протистояння мають прийняти всі можливі заходи, щоб не постраждали найбільш вразливі категорії громадян. Люди повинні в повному обсязі отримувати соціальний захист, передбачений державою. Не можна допустити, щоб це питання вийшло з-під контролю», - наголосила екс-міністр соціальної політики. 

Наталія Королевська зазначила, що до неї надходять десятки звернень від пенсіонерів з Донецької та Луганської областей, яким через подій, що відбуваються, не виплачують пенсію. З аналогічними проблемами зіткнулися і люди з особливими потребами з Луганської області. За словами Наталії Королевської, для простих донбасівців їхні скромні пенсії та соціальні допомоги - єдине джерело доходу. 

«У Донецькій області проживає 1 млн. 400 тис. пенсіонерів і 266 тис. інвалідів. У Луганській області - 740 тис. пенсіонерів і 110 тис. інвалідів, з яких 7 тис. - діти. Якщо почнуться системні збої виплат, постраждають мільйони людей. Цього не можна допустити в жодному разі. Це може зруйнувати соціальний мир та остаточно дестабілізувати ситуацію», - вважає Наталія Королевська. 

Відео дня

Вона підкреслила, що це не нормально, коли пенсії та соціальні виплати у «гарячі точки» доставляють на БТРах, оскільки звичайні люди стають заручниками політичних протистоянь.