Царев / informator.su/

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували лише 206 із 242 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

В. о. генерального прокурора України Олег Махніцький повідомив на засіданні парламенту, що слідством підтверджено “факт вчинення народним депутатом України Олегом Царьовим кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 3 ст. 110, а саме: вчинення публічних закликів до насильницької зміни, повалення конституційного ладу і вчинення закликів з метою зміни меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, що призвело до тяжких наслідків”.

Читайте такожНевідомі спалили будинок Царьова у Дніпропетровську (фото)

Відео дня

Він наголосив, що все це “достатньо повно підтверджується законно зібраними у кримінальному провадженні доказами».

Махніцький підкреслив, що Генпрокуратура звертається до ВР “про надання згоди на притягнення народного депутата України Олега Царьова до кримінальної відповідальності, а також на його затримання та обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”.

На репліки деяких народних депутатів з приводу того, що Царьов відсутній у сесійній залі, голова ВР Олександр Турчинов зазначив, що “він переховується від українського народу”.

Парламент, не прийнявши результативного рішення, вирішив, що у наступний вівторок, 3 червня, повернеться до голосування з даного питання.

Як повідомляв УНІАН, проти депутата від ПР Царьова відкрито кілька кримінальних проваджень за заклики до сепаратизму.

В.о. генпрокурора Махніцький звернувся до Верховної Ради з поданням про позбавлення Царьова депутатських повноважень для притягнення до кримінальної відповідальності.