REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні під час брифінгу в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

“Ми продовжуємо нашу роботу в напрямку політичного та дипломатичного вирішення кризи, в якій зараз опинилася Україна, і конфлікту, який є між Україною і Росією, і сприяємо впровадженню імплементації мирного плану президента, який був оголошений під час інавгурації і був обговорений разом з міжнародними партнерами”, - заявив Дещиця.

“Зараз відбулось засідання контактної групи, яка розробила концептуальні підходи до імплементації цього плану. Ми очікуємо відповіді і позиції з російської сторони щодо цього концептуального документу. Однак на даний момент ми поки що отримуємо лише посилення напруження на східних кордонах і підтримку сепаратистів з боку Росії військами і військовою технікою”, - підкреслив глава МЗС.

Відео дня

Читайте такожМіра ізоляції Росії від решти світу тепер залежить від Порошенка - Гельман Крім того, Дещиця наголосив, що “президент продовжує активну роботу з підтримки мирного плану та територіальної цілісності України, відбуваються його постійні телефонні контакти з багатьма міжнародними партнерами”.

Як повідомлялося, Порошенко в інавгураційній промові виклав свій мирний план з врегулювання ситуації на Донбасі. План передбачає роззброєння всіх, хто незаконно взяв у руки зброю, амністію, забезпечення коридору для відходу російських найманців і широкий мирний діалог, а також дострокові місцеві вибори на Донбасі і пакет економічних реформ.