Як повідомила прес-служба УДАІ УМВС України в Івано-Франківьскій області,  начальник управління, підполковник міліції Ярослав Ковальчук на чолі групи співробітників, вирушив на схід України для виконання службових обов’язків.

У складі групи – 10 працівників обласного управління ДАІ. Міліціонери вирушили на трьох службових автомобілях. Згідно наказу міністра МВС забезпечуватимуть охорону об’єктів, блок-постів, пересування колон, сприятимуть доставці гуманітарних вантажів.

Ковальчук – єдиний з начальників обласних управлінь ДАІ України, котрий   безпосередньо несе службу в зоні бойових дій.

Відео дня

"Відбирав людей з особового складу за бажанням. Хлопці, які поїхали в зону дій АТО, усвідомлюють, якщо вони сьогодні не підуть на схід, завтра і в центрі і на заході України буде війна. Усі молоді, в усіх нас сім’ї, діти, обов’язки. Але пріорітетним для всіх є обов’язок захищати країну.", - розповідає Ковальчук.

При цьому даішник зазначає, що відрядити людей і самому не поїхати в зону проведення АТО було б неправильно.

Працівники ДАІ відмовилися від своєї традиційної форми з білими ременями, екипіровані у загальноармійскі камуфльовані однострої. Окрім табельної зброї, озброєні автоматами. Мають шоломи та бронежилети.

Ночують івано-франківські дорожні інспектори разом з іншими правоохоронцями в наметах на 10-20 осіб у польовому таборі.

"Працівники ДАІ мають більший досвід у перевірках на автошляхах та огляду особистого та вантажного транспорту. Завдяки цьому вдається виявити і знешкодити більшу кількість зброї, наркотиків при спробах їх перевезення", - передають джерела зі штабу АТО.

Наша Версія