В Крыму появилась военная полиция РФ / i-korotchenko.livehournal.com

Як повідомив начальник головного управління військової поліції Міноборони Росії полковник Ігор Сидоркевич, російський президент Володимир Путін підписав закон, що забезпечує діяльність військової поліції Збройних сил Російської Федерації в лютому поточного року.

Про це пише Крым.Реалии.

«На сьогоднішній день можна констатувати, що військова поліція Міноборони на півострові Крим приступили до виконання поставлених завдань... Я висловлюю впевненість, що військова поліція гідно впорається з поставленими завданнями», - сказав Сидоркевич.

Відео дня

За його словами, орган покликаний захищати права військовослужбовців, цивільного персоналу, забезпечувати у збройних силах законність, правопорядок, військову дисципліну, а також безпеку дорожнього руху та охорону військових об'єктів.

Він також повідомив, що з 1 червня поточного року переформовано військову комендатуру і військову автомобільну інспекцію в Севастополі, а також сформовані військові комендатури і військові автомобільні інспекції у Сімферополі та Феодосії.

Читайте такожУ Криму зросли потоки наркотиків

Для укомплектування цих підрозділів, як стверджує російський чиновник, в першу чергу розглядалися військові, які проходять службу в підрозділах правопорядку Збройних сил України, дислокованих у Криму та виявили бажання служити в Росії.

Він зазначив, що всього було розглянуто кандидатури понад 120 військовослужбовців, але відібрані лише 60.