чс

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, через соціальні мережі учасники цього злочинного угруповання поширювали публічні заклики до порушення територіальної цілісності України, а також формували з місцевих мешканців групи для відправлення до спецтаборів для проходження відповідної бойової підготовки.

Читайте такожУ Луганській області КПУ вербує бойовиків і постачає зброю - затриманий терорист

24 червня співробітники СБУ затримали шістьох місцевих мешканців - активних учасників радикально-налаштованого злочинного угруповання.

Відео дня

Зі слів затриманих, їхньою метою було створення «Дніпропетровської народної республіки» на підтримку терористів, котрі діють у Луганській і Донецькій областях, і з якими вони підтримували прямі контакти, поінформували в прес-центрі.

Під час обшуків помешкань затриманих правоохоронці виявили та вилучили вибухівку, вогнепальну зброю, гранати, план-схеми вчинення терористичних актів у Дніпропетровську, листівки із закликами до насильницької зміни влади та порушення територіальної цілісності України.

За цим фактом слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.