REUTERS

Про це УНІАН повідомили у прес-службі уряду Ростовської області.

«За інформацією представництва МЗС Російської Федерації у Ростовській області, оцінна комісія Організація з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) у складі Джона Кросбі (Велика Британія) і Джонатана Трамбла (США) минулої суботи, 19 липня, завершила свою роботу на території області, підготувала звіт про технічний стан пунктів пропуску «Гукове» і «Донецьк» на російсько-українському кордоні і запропонувала як постійне представництво місії ОБСЄ в регіоні «Грант-готель» у м. Кам’янськ-Шахтинський», - зазначається в повідомленні.

Наголошується, що первинні пропозиції розмістити постійних спостерігачів у Гукове або Донецьку (Ростовській області) з різних причин не влаштували членів оцінної комісії.

Відео дня

24 липня 2014 року у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні (Австрія) відбудеться засідання місії, на якому представники 57 країн, які входять до складу даної міжнародної організації, ухвалять рішення про терміни розміщення постійного представництва ОБСЄ на території Ростовської області.

Читайте такожПрикордонники РФ пропускають в Україну машини через закритий пункт "Ізварине"

Як вважають представники МЗС РФ у Донському регіоні, постійні спостерігачі місії прибудуть до Ростовської області у перших числах серпня нинішнього року і проведуть тут не менш як три місяці. У складі делегації - 19 співробітників, троє з яких – адміністративний персонал і 16 спостерігачів: по 8 співробітників для роботи на кожному з КПП – «Донецьк» і «Гукове».

У розпорядженні ОБСЄ в Кам’янську-Шахтинському будуть сім спеціальних автомобілів.

Читайте такожТерористи обстріляли представників ОБСЄ на місці падіння малайзійського літака

Як повідомляв УНІАН, 14 липня МЗС РФ повідомив, що Росія запросила спостерігачів ОБСЄ на пункти пропуску «Донецьк» і «Гукове» на російсько-українському кордоні.

«У зв'язку з обстановкою, що різко загострилася, у районі проведення Києвом силової операції на південному сході України російська сторона, у порядку доброї волі і не чекаючи встановлення режиму припинення запрошує спостерігачів ОБСЄ на пункти пропуску Донецьк і Гукове на російсько-українському кордоні», - зазначається у повідомленні.