REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що Росія хоче направити другий «гуманітарний конвой» до Україну на цьому тижні.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав на прес-конференції в Москві.

Читайте такожГуманітарний конвой РФ грабує стратегічні заводи України. Доставлені в зону АТО харчі продають

Відео дня

«Ми направили вчора ноту до МЗС України з інформуванням про наш намір підготувати черговий конвой з гуманітарними вантажами - доклали докладний перелік номенклатури та кількість тих вантажів, які плануються до відправки, і висловили надію на співпрацю з українською владою в узгодженні всіх необхідних формальностей», - сказав Лавров.

Він заявив, що РФ розраховує, що на це знадобиться, з «врахуванням наявного досвіду», нетривалий час.

«Ми хочемо домовиться про умови доставки другого конвою тим же маршрутом у тих же параметрах за участю українських прикордонників і митників у найближчий час. Принаймні ми переконані, що це треба зробити на цьому тижні», - завив Лавров.

При цьому він повідомив, що аналогічна нота направлена ​​до Міжнародного комітету Червоного Хреста із запрошенням взяти участь у цій роботі.

Він заявив, що РФ сподівається, що «штучних затримок», як це було з першим конвоєм, не буде.

Лавров підкреслив, що Росія готова використовувати контакти з "ополченцями", щоб вони підтверджували гарантії безпеки при доставці в зону конфлікту українських гуманітарних вантажів.

Як повідомляв УНІАН, перша колона в складі 280 вантажівок з «гуманітарною допомогою» для жителів Донбасу прибула з Росії до кордону з Україною 14 серпня.

Читайте такожПровокацій з "гуманітарним конвоєм" вдалося уникнути - Порошенко

Ця російська автоколона перетнула кордон з Україною без дозволу української влади і без узгодження з Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

При цьому активісти повідомляли, що вантажівки з «гуманітаркою» напівпорожні.

23 серпня спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що у вантажівки, які зайшли під виглядом гуманітарної допомоги з Росії, завантажують обладнання військового заводу "Топаз" та Луганського патронного заводу.