Фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк не коментує результати сьогоднішніх тристоронніх газових переговорів у Берліні, проте запевняє, що Україна за жодних обставин не відкликатиме позов до компанії «Газпром» зі Стокгольмського арбітражного суду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час брифінгу в аеропорту «Бориспіль».

«Зараз проходять перемовини української делегації у тристоронньому форматі: ЄС, Україна і Росія. Я не хочу зараз давати жодних попередніх коментарів до того моменту, доки не буде на папері викладена спільна позиція. За жодних обставин Україна не буде відкликати позов зі Стокгольмського арбітражного суду. І саме рішення суду для нас буде остаточним аргументом в переговорах з «Газпромом», - зазначив прем'єр.

Відео дня

Читайте також"Нафтогаз" може подати до Стокгольмського суду другий позов на «Газпром»

Проте, за його словами, до рішення суду необхідно пройти ряд юридичних процедур.

“Тому наша спільна позиція з Європейською комісією полягає в тому, що до моменту остаточного рішення Стокгольмського арбітражного суду нам треба підписати тимчасову угоду про постачання природнього газу. Умови такої угоди були обговорені з нашими європейськими партнерами, і після того як буде остаточно опрацьовано й оприлюднено позицію щодо підписання такої угоди, уряд і «Нафтогаз» обов'язково нададуть коментарі”, - зазначив Яценюк.