выборы / Фото УНИАН

На цьому акцентує президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до українців.

”На поки що підконтрольних бойовикам територіях мають відбутися вибори місцевих органів влади. Але не ті, які намагаються проголосити терористи. А лише ті, які передбачені українськими законами, повністю відповідатимуть українським правилам і законам , які відбудуться під спостереженням ОБСЄ та інших європейських, міжнародних організацій та структур ”, - підкреслив глава держави, зазначивши, що вони мають бути визнані світовою спільнотою як прозорі та демократичні.

Читайте такожТурчинов розповів, коли на окупованих територіях Донбасу проведуть "довибори"

Відео дня

«Саме легітимні та чесні вибори до органів місцевої влади можуть стати шляхом до деескалаціі конфлікту та політичного врегулювання ситуації на Донбасі», - переконаний президент.

Порошенко зазначив, що в тих районах, містах і селах , де відновлена українська влада, поступово налагоджується їхня життєдіяльність. 

«Там платять зарплати і пенсії. Там є вода, світло, тепло. Там працюють школи, дитячі садки. Там налагоджується нормальне життя», - зауважив він.

Глава держави зазначив, що поставив перед новими очільниками Донецької та Луганської областей Олександром Кіхтенком та Геннадієм Москалем завдання ”в повній мірі відновити роботу всіх органів державної влади в кожному звільненому місті і селі”.