Дмитро Кулеба закликав світ до п'яти негайних кроків у зв'язку з агресією РФ / фото getty images

Україна заявила, що світ має негайно діяти у зв’язку з атакою Росії на українську територію, оскільки вирішується його майбутнє.

Потрібно здійснити п’ять першочергових дій, написав у Twitter очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, зокрема, РФ необхідно відключити від міжнародної міжбанківської системи передавання інформації та здійснення платежів – SWIFT.

Відео дня

До яких кроків Кулеба закликав світ у зв’язку з агресією РФ:

  • Негайні руйнівні санкції проти Росії, відключення від SWIFT;
  • Повна ізоляція РФ в усіх форматах;
  • Надання зброї та обладнання Україні;
  • Фінансова допомога;
  • Гуманітарна допомога.

Рано вранці 24 лютого журналіст Андрій Цаплієнко написав, що російські війська перетнули кордон України в районі Харкова.

До цього журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Росія напала на Україну, і по всій країні були атаковані військові об'єкти, насамперед системи управління, авіабази частини протиповітряної оборони. За його даними, армія України чинила опір.

21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав укази про незалежність самопроголошених "ЛНР" та "ДНР". Росія також вирішила ввести в псевдореспубліки своїх "миротворців".

Пізно ввечері 23 лютого стало відомо, що очільники "ЛДНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник попросили РФ надати "республікам" військову допомогу.

Вас також можуть зацікавити новини: