Джозеф Байден / фото REUTERS

Президент США Джо Байден наголошує, що рішення щодо вступу України до НАТО має ухвалювати лише український народ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" розповів керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Говорячи про перемовини президента України Володимира Зеленського та Байдена, Єрмак зазначив, що Байден, зокрема, розповів Зеленському про його "саміт з президентом Росії Путіним".

Відео дня

"Як про це вже говорили і очільники Адміністрації під час їхніх виступів після розмови з Путіним, президент Байден дуже відверто сказав Путіну і попередив про всі наслідки, якщо в Кремлі буде прийняте рішення щодо ескалації навколо українських кордонів і аж до вторгнення на територію України. Сполучені Штати і президент Байден про це сказав дуже чітко: разом з партнерами готові до безпрецедентних санкцій в разі, якщо таке трапиться", - сказав Єрмак.

Читайте такожГенсек НАТО зробив пропозицію РФ на тлі стягнення російських військ до кордону України

Крім того, додав він, останніми днями було багато розмов про "нібито якісь умови щодо НАТО, щодо членства в НАТО, щодо курсу на членство в НАТО України".

"Президент Байден дуже чітко сказав, що рішення щодо вступу до НАТО - це тільки рішення українського народу, це суверенна незалежна держава. І він це питання навіть не готовий був обговорювати. І це залежить від України і від членів НАТО", - зазначив керівник ОП.

Як повідомляв УНІАН, 9 грудня Президент України Володимир Зеленський провів розмову з американським колегою Джо Байденом.