Зеленський: в інформаційному просторі забагато інформації щодо війни з РФ / фото УНІАН, Денис Прядко

Президент України Володимир Зеленський закликав українців не панікувати на тлі повідомлень про можливе вторгнення Росії.

Про це він заявив під час зустрічі зі ЗМІ після перегляду тактико-спеціальних навчань у Херсонській області.

Зеленський вважає, що наша держава має перш за все має розраховувати на своїх військових і своїх громадян, і бути готова в будь-який день. При цьому він зауважив, що інформпростір заполонило багато інформації про російське вторгнення.

Відео дня

"В інформаційному просторі забагато інформації щодо глибокої повномасштабної війни з боку Російської Федерації. Навіть вже кажуть відповідні дати. Ми розуміємо всі ризики, розуміємо, що вони є", - наголосив глава держави.

Він також закликав надати Україні стовідсоткову інформацію щодо можливого нападу РФ, якщо такі дані є і додав, що вся така інформація піддаватиметься чіткому та глобальному аналізу.

"Ми беремо до уваги всю цю інформацію, ми вдячні за цю інформацію, але ми маємо чітко аналізувати будь-яку інформацію, оцінювати ризики... Ми отримуємо інформацію з багатьох джерел. У нас також є розвідка. Я не думаю, що вона працює гірше за розвідку інших держав", - додав він.

Президент додав, що правда полягає в тому, що зараз є багато різної інформації про можливе російське вторгнення, яка поки що лише провокує паніку і не допомагає, а "паніка у нас в країні - найкращий друг нашого ворога".

Зеленський наголосив, що єдиний шлях до вирішення конфлікту – виключно дипломатичний.

Як повідомляв УНІАН, у січні Державний департамент США санкціонував добровільний від'їзд своїх співробітників і розпорядився про від'їзд відповідних членів їхніх сімей з посольства у Києві. Зазначалося, що таке рішення було прийнято через загрозу воєнних дій Росії.

10 лютого президент США Джо Байден попередив американців, які залишаються в Україні, що вони мають негайно залишити країну, оскільки Росія продовжує погрожувати вторгненням.

Посольство Сполучених Штатів закликає американських громадян не їхати в Україну через загрозу вторгнення РФ і пандемію коронавірусної інфекції.

11 лютого держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія може розпочати нове вторгнення в Україну у будь-який момент, у тому числі під час зимових Олімпійських ігор. Блінкен зазначив, що Вашингтон продовжує "скорочувати чисельність" співробітників американського посольства в Україні і повторив заклик Держдепартаменту, аби усі американці в Україні покинули країну негайно.

Президент США Джо Байден 11 лютого провів онлайн-зустріч з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом і лідерами держав-членів Альянсу, а також керівництвом Євросоюзу. Як повідомляє The Guardian із посиланням на дипломатичні джерела, Байден сказав іншим лідерам НАТО та ЄС, що США вважають, що Володимир Путін вирішив здійснити вторгнення в Україну, яке може статися в найближчі кілька днів.

Також 11 лютого низка країн закликали своїх громадян залишити територію України. Серед них - Латвія, Південна Корея, Норвегія, Велика Британія, Данія, Чорногорія, Нідерланди, Естонія.

Того ж дня радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що можливе вторгнення російських військових в Україну може початися з повітряних бомбардувань і ракетних ударів. Він також закликав громадян США залишити Україну протягом 48 годин і попередив американців, що якщо вони залишаться в Україні, то наразяться на ризик, що потім не буде жодної можливості для виїзду і не буде жодної перспективи, що США будуть здійснювати евакуацію за допомогою військових.

Вас також можуть зацікавити новини: