Літаки "Газпромавіа" заарештовані / фото wikimedia.org

За клопотаннями прокуратури АР Крим Херсонський міський суд арештував 14 літаків російської авіакомпанії за незаконні польоти в окупований Крим.

Як зазначається у повідомленні прокуратури Автономної Республіки Крим, ці літаки перевозили пасажирів з/до закритого пункту пропуску "Сімферополь-авіа" і таким чином, були знаряддям вчинення злочинів.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 332-1, ч. 1 ст. 111, ч. ч. 2, 3 ст. 332, та ст. 334 КК України.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко сказав, коли визнає окупований Крим "російським" (відео)

У повідомленні вказано, що російською авіакомпанією "Газпром авіа" незаконно використовувались 14 пасажирських літаків марок "Dassault Falcon", "Sukhoi Superjet" та "Boeing" для неправомірного переправлення осіб через державний кордон України, з порушенням правила міжнародних польотів.

"Також встановлено, що не менш ніж 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до АР Крим в порушення законодавства. Такі дії розглядаються прокуратурою автономії як такі, що підривають суверенітет України", - йдеться у повідомленні.

Загалом у рамках зазначеного провадження накладено арешти вже на 263 повітряних судна, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до окупованого півострова, порушуючи норми міжнародного права та законодавство України.

Вас також можуть зацікавити новини: