Блінкен і Остін приїжджали до Києва / фото REUTERS, колаж УНІАН

У Києві з візитом побували держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін. Американська делегація прибула до України 24 квітня, тоді ж відбулася зустріч чиновників з президентом Володимиром Зеленським.

Про це пише УП з посиланням на джерела в Офісі президента.

"З міркувань безпеки про приїзд не оголошували. Але зустрічі були дуже продуктивні. Вранці оголосимо про результати", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Примітно, що візит Блінкена та Остіна - перший приїзд американських чиновників в Україну з початку повномасштабної війни з Росією. Також цей приїзд важливий на тлі того, що США на відміну від багатьох європейських країн досі не повернули своє посольство до Києва.

За інформацією Reuters, Блінкен і Остін під час візиту до Києва повідомили Володимиру Зеленському, що американські дипломати можуть повернутися до України найближчого тижня. Крім того, в столиці України вони оголосили про виділення $713 мільйонів на військові потреби Україні й ще 15 країнам, повідомляє Associated Press.

Раніше офіційні представники США відмовилися від будь-яких коментарів з приводу заяви президента України Володимира Зеленського про те, що члени американського уряду планують візит в Україну.

Даний візит він анонсував у суботу під час прес-конференції.