Раїса Богатирьова / фото УНІАН

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала запобіжний захід екс-міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій.

Як повідомляє прес-служба ВАКС, таке рішення було ухвалено через невручення прокуратурою Києва Богатирьової повідомлення про підозру.

Читайте такожЕкс-голова МОЗ Богатирьова прилетіла в Україну й одразу була затримана

Відео дня

Таким чином було задоволено апеляційну скаргу захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 28 серпня 2019 року, якою до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

«За результатами судового розгляду суд скасував ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва та відмовив у задоволенні клопотання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу. Приймаючи таке рішення суд апеляційної інстанції виходив з того, що прокуратурою міста Києва були допущені грубі порушення норм КПК України у частині належного вручення повідомлення про підозру», - зазначили в ВАКС.

Також в суді пояснили, що під час судового розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу слідчим суддею Печерського райсуду не було вжито заходів для усунення зазначених очевидних порушень кримінального процесуального закону.

«Дані порушення норм КПК України стали підставою для скасування ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 28 серпня 2019 року та відмови у задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу», - додали в ВАКС.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2014 року Богатирьову оголосили в розшук за підозрою у розкраданні бюджетних коштів на суму 6,5 млн грн у 2012 році під час закупівель імунобіологічних препаратів, лікарських засобів та медичного обладнання.

Із січня 2015 року вона перебувала у міжнародному розшуку Інтерполу.

Печерський райсуд Києва заочно обрав Богатирьовій запобіжний захід у вигляду арешту.

У вересні 2016 року директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що Інтерпол відмовився від розшуку Богатирьової, "оскільки вони начебто вбачають у переслідуванні політику".

27 серпня 2019-го прикордонники затримали Богатирьову в аеропорту "Київ" ("Жуляни").

28 серпня прокуратура Києва внесла до Печерського райсуду Києва клопотання про застосування до Богатирьової раніше вже обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Того ж дня суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави у 6 млн грн.

29 серпня позафракційний народний депутат Вадим Новинський вніс заставу.