Андрій Піонтковський розповів про успіхи української дипломатії в США / фото REUTERS

Українська дипломатія тисне на прихильників російського диктатора Володимира Путіна, які сидять в адміністрації президента США Джо Байдена.

Як заявив політолог Андрій Піонтковський в ефірі Еспресо, після повернення Конгресу з канікул будуть слухання про таємні переговори сенатора Ліндсі Ґрема в Москві.

"Новий наратив: звісно, ця фаза наступу не вирішить повністю питання повного визволення окупованих територій, тому що нема авіації, - це визнає New York Times. І не тому, що українці погані. Раніше наратив був який - ми їм надали все необхідне, пам’ятаєте цю фразу? Ні, зараз кажуть - це певний переворот всередині американської адміністрації, тому що останні два місяці було повне домінування групи любителів путінської влади. Зараз вони змушені відступати, і це велика перемога української дипломатії й тих чудових українських штірліців, які видобули протоколи тих переговорів й оприлюднили їх", - сказав експерт.

Відео дня

Таємні переговори США і Росії

Як інформували ЗМІ, група колишніх високопоставлених співробітників служби національної безпеки США провела секретні переговори з відомими росіянами, які були близькі до Кремля, а також з високопоставленим дипломатом. Метою зустрічей було закласти основу для потенційних переговорів про припинення війни в Україні.

Водночас президент Байден не давав свого дозволу на таємні зустрічі між представниками національної безпеки США і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Вас також можуть зацікавити новини: