Мецола закликала до якнайшвидших переговорів про втуп України до ЄС \ фото УНІАН, Олександр Синиця

Президент Європарламенту Роберта Мецола закликала Євросоюз вже цього року почати з Україною переговори про членство.

Про це вона заявила під час візиту в Україну. "Коли ми говоримо, що Україна – це Європа, а Європа – це Україна, це означає, що переговори про вступ мають початися якнайшвидше. Сподіваюся, вже цього року", - сказала Мецола, передає Голос Америки.

"Майбутнє України в Євросоюзі", – зазначила вона і додала, що її "вражає темп, з яким Верховна Рада і уряд просуваються щодо вступу до ЄС".

Відео дня

Нагадаємо, 4 березня у Львові президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Європарламенту Робертою Мецолою і подякував їй за підтримку України. Також сторони обговорили українську формулу миру.

Вступ України у Євросоюз

28 лютого 2022 року президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство країни в Євросоюзі. А вже 1 березня Європарламент підтримав надання Україні статусу країни-кандидата.

Брюссель надав Києву офіційний статус кандидата в червні 2022 року. Тоді ж Єврокомісія представила Україні рекомендації щодо впровадження необхідних реформ. Тепер Україна чекає на проміжну оцінку Єврокомісії щодо виконання цих семи рекомендацій для переговорів щодо членства.

Вас також можуть зацікавити новини: