Гримчак - справа Гримчака / фото УНІАН

Справу за статтею про службове підроблення офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, у якій фігурував екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак, закрили.

Читайте такожУ МЗС України відреагували на затвердження Радою ЄС висновків щодо "Східного партнерства"

Про це у Facebook повідомив сам Гримчак.

Відео дня

НАБУ закрила справу за відсутністю складу злочину, зазначив він.

«Оскільки сьогодні день добрих нових, ще повідомлю на своїй сторінці, що справа, відкрита НАБУ проти мене за ст.366 КК України, закрита за відсутністю складу злочину. Відповідний звіт я опублікую тут трохи пізніше, як тільки адвокати отримають весь пакет документів», – йдеться у повідомленні.

Скріншот

Крім того, Гримчак додав, що відтепер працюватиме керівником у міжнародній юридичній агенції та займатиметься звільненням захоплених українців.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня 2019 року правоохоронці затримали Гримчака і Овдієнка під час одержання 480 тис. доларів хабаря. За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку та Овдієнку було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. 16 серпня суд призначив Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн. 8 жовтня суд продовжив термін тримання його під вартою до 14 листопада.

Наприкінці жовтня Гримчаку та Овдієнку змінили підозру з шахрайства на зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2) ККУ. 14 листопада Вищий антикорупційний суд продовжив Гримчаку термін тримання під вартою ще на два місяці.

11 грудня ВАКС змінив запобіжний захід Овдієнку з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт до 10 лютого 2020 року. 3 квітня прокурори САП завершили досудове розслідування у цій справі.